Отборът на Вердер Бремен победи като гост с 3:2 тима на Хамбургер Шпорт Ферайн в 1/2-финална среща-реванш в турнира за Купата на УЕФА. След този успех Вердер се класира за финала в надпреварата, където ще се изправи срещу Шахтьор Донецк.

Двубоят започна отлично за домакините, които откриха резултата в своя полза още в 12-ата минута, благодарение на Матайсен, който асистира на Олич и хърватинът заби топката в мрежата на съперника за 1:0. Това усложни положението на гостите, които преди седмица загубиха първия мач с 0:1.

"Бременските музиканти" обаче бяха решили да не се отказват току така от финала в турнира и в 29-ата минута възстановиха равенството. Клаудио Писаро изведе Диего зад отбраната на "хамбургерите" и бразилецът се разписа за 1:1. Осем минути по-късно Диего можеше да обърне резултата в полза на своя отбор, но изстрелът му от около 20 метра срещна напречната греда зад Рост.

Само седем минути след почивката самият Писаро успя да се разпише във вратата на съперника, но попадението му бе отменено заради засада. Гостите обаче не се отчаяха и продължиха да нападат и в крайна сметка в 66-ата минута Писаро успя да запише името си сред голмайсторите със страхотен шут от около 20-25 метра - 1:2.

Само седем минути преди края на редовното време капитанът на гостите от Бремен Франк Бауман с глава покачи на 1:3. В 87-ата минута пък Олич успя да вкара втори гол в мача и да върне надеждите на съотборниците си, но те така и не успяха да направят нищо повече и в крайна сметка пропуснаха да се класират за финала в Истанбул.