Полуфиналите в мъжкия шампионат по баскетбол започват днес с два мача. В Правец първенецът Лукойл Академик стартира в тазгодишните елиминации срещу шампиона на Балканската лига Рилски спортист. "Студентите" пропуснаха четвъртфиналите заради наличието на едва 7 тима в иначе елитната НБЛ. През настоящия сезон Рилецо загуби три от общо 4-те срещи между двата тима, но пък бе един от трите отбора, които се наложиха над Лукойл в редовния сезон и на практика по този начин прекъснаха хегемонията на тима от Правец.

В лагера на Рилски няма контузени състезатели и Александър Тодоров отново ще разчита на селекцията, която записва най-славния сезон от създаването на клуба. Старши-треньорът на Лукойл Академик Георги Младенов пък няма да може да разчита на отстранения от тима Димитър Ангелов.

Мач номер 1 днес започва в 17,30 часа в спортния комплекс в Правец.

Половин час по-късно в зала "Христо Ботев" в София Левски ще посрещне Евроинс Черно море. Отборът на Констатин Папазов нямаше никакви проблеми на четвъртфиналите срещу записалия антирекорд от загуби в първенството Сливен. Не така стояха нещата с "моряците", които победиха трудно Ямбол в три мача.

През редовния сезон Левски победи на два пъти с над 20 точки разлика Черно море насред Варна. „Сините" обаче допуснаха минимална загуба от тима на Даниел Димитров през ноември отново в зала "Христо Ботев". По-късно през януари пък Левски стигна до триумф след продължение в зала "Триадица", след като на полувреемето губеше с 19 точки, а в началото на третата четвърт дефицита стигна 22 точки.

Левски ще разчита на пълния си състав в предстоящите двубои срещу Евроинс Черно море, докато "моряците" няма да могат да ползват напусналия Брайс Шелдън и контузения Юлиан Радионов.