В студиото на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин" утре ще стане ясно кои от петимата финалисти ще се състезават по време на елиминациите в сряда.

Този участник, който се спаси утре сутрин, всъщност ще бъде и първият сигурен финалист. Айдълът, който бъде спасен по време на концерта на застрашените във вторник вечерта, също отива на финал.

Специални гости на сцената на Music Idol утре вечер по време на концерта на застрашените ще бъдат Соня Васи и барабанистът Васил Ананиев. Те ще изпълнят две парчета в подкрепа на застрашените айдъли. Сцената ще завладее и брейк формацията Sleepwalkinz crew.

Видеоматериали ще ни покажат какви са реакциите и емоциите на първия финалист, веднага след като става ясен. Специална анкета пък ще провери и какви са обществените нагласи и кой трябва да спечели Music Idol.

Всеки, който даде своя online вот на сайта на предаването за любимия си финалист има реалния шанс да спечели покана за някой от оставащите големи концерти или дори за самия финал, който да гледа на живо.