След броени дни започва втората фаза на най-успешното музикално шоу в България Music Idol. В неделя вечерта зрителите на bTV ще разберат кои са 18-те участници, които ще продължат в следващата фаза на певческата надпревара. Поради обявения национален трaур на 5 март bTV не излъчи поредния епизод от шоуто, но зрителите ще видят последния епизод от регионалните кастинги в неделя, 9-ти март от 20.00 часа.


От понеделник започва и втората фаза на Music Idol, след която в шоуто ще останат 12 финалисти. От тук до края четиричленното жури ще дава единствено оценки и насоки за изпълненията на талантите, а решаващия глас ще имат зрителите. Те ще могат да поддържат своите любимци като пускат SMS-и на определени телефонни номера.
Изпълненията на кандидат идолите зрителите могат да гледат всяка вечер от понеделник, 10-и март, до петък, от 20 часа. От шоуто ще отпаднат тези участници, които съберат най-нисък зрителски вот. Стартът на първия малък финал е в понеделник, а феновете ще гласуват до сряда, когато от Music Idol ще си тръгнат първите четирима участници. В четвъртък и петък останалите финалистите отново ще трябва да убедят аудиторията, че имат място сред финалистите, а тези, които не успеят, ще напуснат шоуто в понеделник.
След края на малките финали ще станат ясни и дванайсетте таланти, които ще останат в битката за голямата награда - договор с Вирджиния рекърдс.

Още в първия от малките финали за зрителите и участниците са подготвени приятни изненади. В понеделник шоуто ще бъде с времетраене 90 минути. А освен талантите, на сцената ще излезе и фолк-дивата Ивана, която ще изпълни най-големите си хитове. Малко след това тя ще даде и своите коментари за изпълненията на идолите.