На 21.05.2009г. на Градския стадион "Рилски спортист" в гр. Самоков се проведе областното състезание на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец", при което нашият отбор, съставен от ученици от СОУ "Христо Ясенов" – Етрополе, спечели отново първо място, постигайки най-добрите резултати без никакви нарушения по дисциплините.  За първото място получиха отборна купа, медали и други награди.
За първи път първото място е спечелено през 2003 г., а миналата година градският отбор по МПО стана за втори път първенец на стадиона в гр. Правец, след което участва и в републиканското състезание МПО 2009 година в Албена. Там зае 11-то място от 28 отбора от цялата страна.
Подготовката на младите огнеборци всяка година се провежда под ръководството на Главен пожарникар Милан Миланов и Главен инспектор инж. Светослав Стефанов - Началник на местното противопожарно управление. Целта на тези мероприятия е повишаване на противопожарната култура сред подрастващите и изграждане на умения и навици за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност.
Ръководството на Районно управление за "Пожарна безопасност и спасяване" Етрополе изказва своята огромна благодарност на детския отбор за разбирането, търпението и старанието, което ги изведе на първото място.
Благодарности и на ръководителите на фирмите-спонсори  "Етопал" АД, "Етрима" АД, СОУ "Христо Ясенов", "Еуросток" ЕООД, "ММоторс" АД, "Аскания Кастинг" АД, "Исток" АД, "НКонсулт" АД, "Нитек" ЕООД и ЕТ "Васил Григоров", които осигуриха  финансови средства за участие в областното състезание, за наградния фонд и за транспорта до гр. Самоков. 
Отборът ни ще вземе участие  в републиканското състезание "Млад огнеборец" 2009 година, което е планирано за 13 - 14 юни 2009г. в Албена и Кранево.