След многобройните слухове и догадки, които се появиха в Мрежата, Microsoft реши най-сетне да представи официално следващия представител на серията мултимедийни плеъри Zune и той, както очаквахме, се нарича Zune HD, пише mobilebulgaria.com

Техническите му характеристики до голяма степен покриват тези, които предварително се появиха в Мрежата - плеърът има 3.3" OLED капацитивен дисплей с резолюция 480 x 272 пиксела, HD Radio приемник и HD видеоизход (720p) чрез допълнителна док станция.

Устройството има Wi-Fi и предлага базиран на IE уеббраузeр, който се възползва от мултитъч възможностите на дисплея. Повече подробности и техническа информация ще има на изложението E3, което ще се проведе между 2 и 4 юни в Лос Анджелис.

Най-интересна е еволюцията на плеъра Zune в бранд, който ще бъде интегриран с Xbox и Xbox LIVE, а разширяването на платформата отваря възможността по някое време да видим и Zune телефон.

От есента Zune ще започне да предлага видео в Xbox LIVE в Щатите и Англия. Продажбите на плеъра Zune HD също започват от есента първо в Щатите.