На 22 май от 18.00 часа, в навечерието на Деня на славянската писменост и култура, големият салон на Народно читалище „Тодор Пеев” –гр.Етрополе беше огласен от звънките гласчета и чудесното присъствие на най-малките жители на гр. Етрополе – децата от ЦДГ № 3 „Сашка”.
Грандиозният концерт беше посветен на 35 рожден ден на детската градина.
Феерията от песни и танци, съпроводена от великолепните изпълнения на децата, накараха публиката да забрави възрастта на изпълнителите и да се потопи във вълшебния свят на детството.
Разнообразните костюми, съответстващи на различните по тематика изпълнения, допълваха изцяло замисъла на концерта. А песните и  танците, които бяха представени чрез сложна хореография, очароваха всички присъстващи и накараха родители, близки, познати, както и колектива на ЦДГ № 3”Сашка” да се почувстват горди, че отглеждат и възпитават толкова талантливи, умни и добри деца.
Мотото на концерта „Детство мое – не отлитай” върна спомените на публиката чрез презентация, включваща историята на детската градина, а настоящето беше представено чрез великолепното участие на децата – пресъздали идеите, творчеството, любовта на своите първи учители.
Директорката Цветелина Маринова изказа своята признателност на всички учителки, лели, перачки, готвачки и родители, без които този спектакъл нямаше да бъде реализиран и представен на такова високо ниво, а за децата беше подсигурена торта от ЕТ „Яспис”.
С пожелания за нови творчески успехи  г-жа Росица Христова – зам.кмет на Община Етрополе, поздрави целия екип на Целодневна детска градина №3 „Сашка” . От името на Кмета на Община Етрополе, инж. Богомил Георгиев и от Председателя на Общински съвет гр.Етрополе –д-р Цено Глогов бе поднесен поздравителен адрес, кошница с цветя и награда – мини аудио система.
Поздравителни адреси и цветя бяха поднесени и от МОН – София област, ЦДГ №1 „М. Гаврилова”, ЦДГ №2 „М. Мишева, ОУ „Хр. Ботев”, ЦДГ и ОДЗ гр. Ботевград, ЕТ „ Микър-М. Маринов”.
Текст: Цветелина Маринова
Снимки: Десислава Найденова