Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов попадна в класацията на "Телеграф" за петте най-разочароващи трансфери във Висшата лига през сезона. Тя бе изготвена от новото попълнение в екипа на английския вестник - журналистът Роб Кели, който поставя капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов под номер 2 в негативната си подборка.

"Българинът може и да е вкарал повече попадения от острието на Стоук Сити Дейв Китсън (всъщност кой не е), но струва шест пъти повече от него, а оказа същото незначително влияние върху новия си клуб. Очакваше се той да изведе до ново измерение атаката на Манчестър, но вместо това създаде главоболия за шефовете на Юнайтед, и всичко това на огромната цена от 30,75 милиона паунда", коментира изданието.

Пред Митко в негативната класация е единствено Дейвид Бентли от Тотнъм. Освен тях двамата сред трансферните разочарования на сезона са още Джими Булард от Хъл (№3), Фабио Колочини ог Нюкасъл (№4) и Рикардо Куарешма от Челси (№5).

За най-сполучлив е определен трансферът на 36-годишния австралийски вратар Марк Шварцер, който премина от Мидълзбро във Фулъм като свободен агент през миналото лято. На второ място е Андрей Аршавин (Арсенал), следван от Абдулайе Файе (Стоук Сити), Уилсън Паласиос (Тотнъм), Маруан Фелаини (Евертън).