Баскетболният отбор на "Балкан" - момичета до 12 години, победи Славия с 42-19 в последния си мач от финалния турнир за републиканско пъвенство в тази възраст, който се провежда във Варна. По този начин възпитаничките на треньорката Теменужка Сомова завършиха на пето място в своята предварителна група "А" и на девето в крайното подреждане от общо 12 отбора. 

Съвсем мъничко не достигна на нашите малки баскетболистки да продължат да се борят за местата от пето до осмо. Във вчерашния мач срещу "Дунав" Русе те отстъпиха драматично само с 4 точки разлика - 60-64, а бяха близо до успеха.

За целия отбор и треньорката им обаче това е първо участие на финали на държавно първенство, за разлика от повечето от останалите отбори. И именно това бе причината за известно смущение, което проявиха в някои от мачовете.

Деветото място на тима трябва да се приеме като сравнителен успех. Нашите момичета изпревариха в класирането такива отбори, известни с девическите си школи, като "Левски Спартак", "Славия" и "Лукойл Нефтохимик".