Лекарите от доболничната помощ спечелиха делото срещу решението на ОбС за увеличение на наемите в бившата поликлиника от 1 на 6 лв./кв.м. Софийският административен съд е постановил да бъдат изплатени по 150 лв./разноски по делото/ на 27 лекари от доболничната помощ, обжалвали решението на местния парламент. С крайното постановление на правораздавателния орган не са съгласни и двете страни по делото. Лекарите са обжалвали решението заради ниския размер на разноските. Те са поискали да им бъдат изплатени по 300 лв. Ответната страна пък не е съгласна да покрива разходите на всеки един от жалбоподателите по делото.

Лекарите от доболничната помощ са завели дело и срещу решението на ОбС за промяна в общинската наредба за наемите, според която трябва да плащат по 4 лв./кв.м. За началото на другия месец е насрочено трето заседание на съда по тяхната жалба.
Междувременно общината е изпратила поредната покана на медиците да преподпишат договорите си за наем на 4 лв./кв.м. Те обаче са категорични, че ще изчакат крайното решение на съда. В момента лекарите плащат по 1 лв./кв.м.