Отборът на Бразилия победи тима на Италия с класическто 3:0 в последна среща от група Б в турнира за Купата на Конфедерациите. След това поражение световните шампиони напускат надпреварата, като за тяхна сметка напред се класира тимът на САЩ, които победиха Египет с 3-0.

Двубоят започна равностойно, като атаки имаше и към двете врати, но по-опасните положения успяха да сътворят бразилците, които още в шестата минута можеха да се разпишат. Рамиреш получи хубав пас от Луиш Фабиано и стреля към вратата на съперника, но нямаше късмет и нацели гредата зад Джанлуиджи Буфон.

Отговорът на "Скуадра адзура" дойде едва в 28-ата минута, когато Мауро Каморанези стреля опасно от границите на наказателното поле, но изстрелът м излезе в аут малко над целта. Три  минути по-късно опасен удар с глава а Фабиано едва не донесе гол пасив на Италия, но късметът оново бе на страната на световния шампион и топката профуча на сантиметри встрани.

Така се стигна до 37-ата минута, когато в крайна сметка бразилците успяха да открият резултата в своя полза. Майкон с прецизен пас изведе Луиш Фабиано сам срещу Буфон и бразилецът стреля слабо, но достатъчно прецизно, за да прати топката в мрежата насъперника - 0:1.

След само пет минути момчетата на Карлос Дунга удвоиха преднината си, а голмайстор отново бе Луиш Фабиано. Страхотна скоростна контраатака бе започната от Кака, който комбинира с Робиньо и плеймейкърът на Манчестър Сити асистира на Фабиано за 0:2.

В последната минута на първата част Кака изведе Робиньо сам срещу Джанлуиджи Буфон  и тъмнокожият халф подаде към съотборник по дясното крило. Подаването обаче бе пресечено от Андреа Досена, който в опита си да вземе топката я прати в собствената си врата, оформяйки крайното 0:3.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени кой знае колко, като отново Бразилия бе по-активният отбор и можеше да спечели този двубой и с разгромен резултат. Италианците опитаха да върнат поне едно от попаденията, като Джузепе Роси на няколко пъти бе близо до гола, но нямаше достатъчно късмет и не успя да запише името си сред голмайсторите. 

В крайна сметка резултът си остана 0:3 и италианците прекратиха участието си в турнира за Купата на Конфедерациите. Бразилия пък се класира за полуфиналите с пълен актив от точки, след като от три мача има три победи.