Опорният халф на Спортист (Своге) Николай Цветков – Демона е привлякъл интереса на Локомотив (София) и Славия. Новият наставник на „белите” Велислав Вуцов иска на всяка цена да привлече юношата на Литекс, който изнесе много силен сезон в Западната „Б” група и бе с основна заслуга за спечелената промоция на неговия тим. Ако трансферът се осъществи, той ще трябва да си партнира в центъра на халфовата линия с младежкия национал Николай Дюлгеров.

Старши треньорът на „железничарите” Драгомир Окука също е хвърлил око на Цветков, след като той му е бил препоръчан от скаута Чавдар Цветков, който е роден в Своге и е легенда на местния Спортист. Последната дума по евентуалният трансфер обаче ще има новият изпълнителен директор на „шоколадите” Ангел Бончев.

Николай Цветков премина в тима от Своге през миналото лято от Локомотив (Мездра), като подписа две годишен договор с „шоколадите”. Демона е играл още за отборите на Дунав (Русе) и Спартак (Плевен). Той зе роден през 1986 г. в Ботевград и започна своя футболен път в детско-юношеската школа на "Балкан" . Като юноша бе привлечен в ловешкия "Литекс", откъдето бе преотстъпен в "Дунав" Русе.