Президентът на Марек Йордан Андреев, който наскоро обяви футболния клуб за продан, каза, че футболистите няма да се събират за първа тренировка на 29 юни, както бе предварително запланувано.

Той каза, че засега има запитвания относно продажбата на тима, но до преговори все още не се е стигало. Така той не изключи възможността дори Марек да бъде изключен от Западната "Б" група, ако не се появи купувач.
"Обижда ме фактът, че хората от общината казват, че отборът не струва нищо. Трябва да разберат, че аз съм президент на Марек и ако не се дадат пари Марек няма да го бъде. Ако все пак общината реши да спасява футбола в Дупница съм готов на преговори, но ако си мислят, че ще стане без пари жестоко се лъжат", коментира Андреев.
Футболният бос на дупнишкия тим, който е обект на разследване от НАП заради притежаваното от него "Бентли", каза, че поканата по повод празниците организирани от общината за 90-години организиран футбол в града е пристигнала едва след тяхното приключване и това е единствената  причина да не присъства на стадион "Бончук" за срещата между ветераните на Марек и Левски.
Той не изключи вариантът за умисъл в закъснението на поканата му. Така на практиката участието на Марек във втория футболен ешелон също е поставено на карта, както и при другия отбор от Югозапада "Беласица".