Отборът на Марек започва подготовка за новия сезон в петък от 10.30 часа на стадион "Бончук" в Дупница. Това бе решено в хотел "Континентал" по време на среща с президента на отбора Йордан Андреев, кмета на Дупница Атанас Янев, председателя на ОбС-Дупница Явор Тодоров и около петдесетина фена и бизнесмени от града.

По време на срещата Йордан Андреев, който преди месец обяви отбора за продан реши да се откаже от финансовите си искания за лиценза и подари акциите на клуба. Въпросителната обаче около съществуването на Марек на този етап остава. Разбра се, че отборът има задължения за 250 000 лева към БФС и играчите, които не е ясно, кой ще погаси. Явно общината ще поеме част от задълженията съвместно с бизнесмени от Дупница, които да продължат издръжката на отбора и през новия сезон.

Не се знае и с какви играчи ще започне отбора от Дупница подготовка, тъй като всички са си подали молбите за разтрогване на своите договори до Арбитража. Също така не е ясно и кой ще бъде новия треньор на отбора. Явно тимът ще се води от Анжело Кючуков, който има треньорски лиценз