Марек е напът да бъде официално умъртвен навръх 90-ия си рожден ден. Западната "Б" група на практика е вече с 2 отбора по-малко. Освен дупничани аут заради финансови проблеми е и Беласица.
За кончина на Марек може да бъде считан вчерашният ден, когато общината се отказа да вземе лиценза и да поеме задълженията на клуба. Това стана ясно от изказването на кмета Атанас Янев, който обяви, че се прекратяват преговорите с президента на клуба Йордан Андреев. Според градоначалника сумите, които дължи отборът, всеки ден нарастват и това прави проблема непосилен за общината. Андреев твърди, че дълговете са 310 000 лева, но според общинското ръководство гонят милион.
- От разследванията на председателя на ОбС - Дупница, Явор Тодоров става ясно, че Марек наистина дължи много пари не само на футболния съюз, но и на много други институции. Затова по-добре ще е да се започне наново - коментира кметът на Дупница.
Така след нежеланието на Йордан Андреев да издържа повече отбора той или ще продаде лиценза на бизнесмен от София, както твърди, или ще обяви клуба в несъстоятелност и БФС ще бъде принуден да го извади от професионалния футбол.За място в Западната "Б" група пък се стяга Малеш (Микрево).