Капитанът на Марек Анжело Кючуков се включи в инициативата за спасението на футболния клуб.


В тази връзка той и няколко от привържениците заминаха за София, където се срещнаха с президента на тима Йордан Андреев, който вече от месец насам е обявил отбора за продан. Срещата обаче, както се очакваше отново удари на камък. Йордан Андреев не е склонен да дава повече пари за футбола и е готов да го затрие, ако някой не откупи лиценза.

Веднага след срещата Анжело Кючуков и неговите съратници в амбициозното начинание по спасяването на Марек отново тръгнаха към Дупница, където се очаква да проведат среща с кмета на града Атанас Янев, който през изминалата седмица даде ясно да се разбере, че няма да откупува лиценза от Андреев и Марек ще се гради наново.

На срещата с градоначалникът на Дупница капитанът на Марек се надява да го навие да се срещне с Йордан Андреев и да разрешат случая с лиценза на отбора, както и да се намерят хора, които да издържат отбора за новия сезон.

Единственото нещо, което каза Анжело Кичюков на връщане от София беше:

"Положението за футбола в града не е добро. Просто ще използваме последният си вариант пред нас, срещата с кмета и тогава, ако нищо не се получи, няма да има вече Марек".