На държавниото първенство по акробатика за мъже и жени, което завърши вчера в Горна Оряховица,  ботевградската тройка Марина Маринска, Светослава Андреева и Биляна Лалинска стана шампион на България при жените. Въпреки че все още са в младежка възраст, трите момичета показаха значително по-голяма класа в съчетанията си в сравнене с основните им конкурентки от ЦСКА. Показателна за превъзходството им е разликата в многобоя, която е не няколко десети, а цели 2 точки в тяхна полза.

Марина, Светла и Биляна бяха безапелационни в балансовата комбинация. В темповата съдиите бяха изчислили предварително, че трудността на съчетанието на тройката на ЦСКА е  по-висока с три десети. Въпреки това възпитаничките на треньорката Добринка Николова получиха много по-висока оценка за изпълнение и артистичност.

Признанието за трите ни момичета от страна на родната федерация е, че те са един от двата акробатични вида, с които България ще се представи на изключително силния международен турнир "Волков" в Русия в средата на август. Другият е мъжката двойка на "Локомотив" Русе.

Преди европейското първенство за младежи в Португалия през есента, последна проверка нашите момичета ще имат през септември, когато в Габрово организират международен турнир по повод 50 години акробатика в града.