На официална церемония в зала “Ботевград” директорът на ПГТМ “Христо Ботев” Добрин Христов раздаде дипломите на Випуск 2009. Тази година с отличен успех завършват осем ученици. Това са Станислав Петков, Ивелина Иванова, Таня Дилова, Боряна Благоева, Камелия Михайлова, Радина Георгиева, Валентина Първанова и Даниел Томов. 75 ученици са постигнали успех “много добър”.
Общият брой на дипломираните ученици е 137. Средният успех на випуска е много добър 4.64 – обяви Добрин Христов. Той раздеде и дипломите на осмокласниците, които се обучават по елитната специалност “Бизнес администрация”. Сред тях осем ученици са постигнали отличен успех, а 11 – много добър.

Добрин Христов съобщи, че училището вече се подготвя за новата учебна година. “В момента в учебното заведение се извършва ремонт на осветлението и на електротехническата мрежа. Ще започне и ремонт на отоплителната система. До старта на новата учебна година ще оборудваме и обзаведем работилница по машинната и автомонтьорската специалност. Със собствени средства ще изградим нова лаборатория за практически занятия по специалността “Компютърна техника и технологии”” – заяви директорът на ПГТМ “Христо Ботев”. Той допълни, че училището разполага с 5 действащи компютърни кабинета, в които техниката периодично се обновява.

Добрин Христов изказа специална благодарност  и връчи почетен медал на училището на Генади Тутовски – собственик на АТА Компютърс,  който оказва финансова и консултантска помощ в дейността на училището и учебно-тренировъчните фирми.