Отборът на Банско започна лятната си подготовка с група от близо 40 футболисти, като съставът постепенно ще бъде редуциран. Отборът от курортния град вече е получил необходимата регистрация и вече ще се състезава под името ПФК Банско АД. От Банско дори обявиха и основната си цел – утвърждаване във втория ешелон и атака на „А” група в следващите пет години.

Новите футболисти на новака в „Б” група са Румен Лапантов от Пирин (Гоце Делчев),  Ради Кълчков от Славия и Евлоги Пашов от Левски (Елин Пелин). В тима са повикани са и трима от юношеския отбор, на които ще се разчита през сезона. Това са Костадин Слаев, Данчо Лечев и Йордан Шошов.  С отбора започнаха и Марио Близнаков, Владимир Кабранов, Димитър Крушовски и Руслан Иванов, за които се смяташе, че ще сменят клубната си принадлежност през новия сезон. Четиримата обаче са предпочели да останат в Банско и в близките дни се очаква да подпишат договорите си.

Подготовката на отбора ще протече в „домашна” обстановка, в Банско, където на лагер са и голяма част от отборите от елита.

Преди да бъдат представени новите попълнения ръководството на клуба даде пресконференция, на която в присъствието на кмета на Община Банско Александър Краваров и новият изпълнителен директор на клуба –  Красимир Горанов бе представен спортно-техническия щаб на отбора.

Треньор продължава да бъде Красимир Манолов, ще му помагат Валентин Лазаров, бивш треньор на Струмска слава (Радомир), а треньор на вратарите ще бъде Румен Ненов, който до сега изпълняваше тази длъжност в Беласица.

Новата управленска структура е Съвет на директорите, който ще се състои от петима члена - двама от Общината Александър Въчков и Атанас Рахов и трима представители на фирма „Юлен”, която заедно с Общината е основен спонсор на отбора. Това са Мая Христоскова, Мариян Боянов и Красимир Горанов