Един от вариантите за поста старши треньор на мъжкия отбор на Балкан през новия сезон е Любомир Минчев. В началото на тази седмица той се срещна в Ботевград с ръководството на БК "Балкан".

Новите шефове на клуба имат по-различна визия за развитието на баскетбола в Ботевград в сравнение с предишното ръководство и искаха да разберат  дали Минчев би се съгласил при това положение, и -  ако, разбира се, е свободен - да поеме мъжкия тим. Тяхната основна идея е старши треньорът на мъжете да контролира работата и в детско-юношеската школа на клуба. Те очертаха и грубите рамки на бюджета на отбора за предстоящото му участие в Националната баскетболна лига.

От клуба изчакваха дълго време развръзката около Георги Младенов. Преди седмица президентът Иван Гавалюгов се срещна с Младенов и двамата изложиха конкретните си условия за новия сезон, като трябваше да ги изяснят окончателно в края на тази седмица. Тази среща обаче вече отпадна, тъй като стана ясно, че Жоро Младенов ще продължи да бъде начело на "Лукойл Академик". Този факт бе потвърден днес пред Гавалюгов и от спортния директор Сашо Везенков, и от самия Младенов.

Липсата на старши треньор на "Балкан" блокира и работата по бъдещата селекция, тъй като от БК "Балкан" смятат, че тя трябва да се съгласува с треньора в рамките на бюджета на отбора.

"Разговорът ни с Любо Минчев бе изцяло на принципна основа и протече доста делово - каза Иван Гавалюгов. -  Все пак до края на тази седмица ни предстоят още разговори, свързани с евентуалното допълнително финансиране на тима. Затова ще изчакаме с обявяването на името на новия старши треньор. Но това ще стане не по-късно от следващата седмица", категоричен бе Иван Гавалюгов.