Любомир Минчев е новият треньор на баскетболния "Евроинс-Черно море“. Младият специалист води от известно време преговори с ръководството на "моряците“ и днес двете страни са си стиснали ръцете. Договорът му е за две години. 38-годишният Минчев ще продължи да изпълнява и функциите си на старши треньор на юношеския национален отбор на България до 18 години и на помощник на Росен Барчовски в мъжкия представителен тим на страната.

"Заложихме на Минчев, тъй като е млад специалист и има неутолима жажда за работа. Другата причина да го предпочетем е фактът, че е от така наречените ученици и последователи на сръбското светило в треньорската професия Светислав Пешич. Той завърши школата на ФИБА-Европа, на която Пешич е шеф. Двамата продължават да поддържат взаимоотношенията си, така че се надявам тренировъчния процес да е на високо ниво. Условията, по които говорихме основно, са работата с младите“, заяви за "Народно дело“ Симеон Варчев. Бившият атакуващ гард е бил треньор на "Левски“ и "Лукойл Академик“.

Преди началото на изминалия сезон Любомир Минчев имаше покана от Балкан и влезе в сериозни преговори с тима от Ботевград. В последния момент обаче, след разговори с определени баскетболни среди, той се разкандърдиса.

Любо Минчев заминава в сряда за Вилнюс (Литва), където ще изведе националите до 18 години на европейско първенство, дивизия "А“. Нашите са в една от най-тежките групи - "C“, където съперници са им Русия, Италия и бронзовия медалист от миналата година – Турция. Първите три отбора в групата продължават напред, а последният играе за оставане в Дивизия "А“