Димитър Бербатов се завърна на позицията на централен нападател в своя Манчестър Юнайтед в първия двубой на тима след края на миналия сезон. Днес шампионът на Англия спечели с 3:2 срещу сборен отбор от звездите на Малайзия в дебютната си среща от турнето в Азия. Капитанът на България започна като титуляр и остана на терена до 75-ата минута, като действаше в предни позиции с Уейн Рууни. На няколко пъти Бербо беше близо до гола, но нямаше шанс. Лаврите обра новото попълнение на Юнайтед Майкъл Оуен, който пет минути преди края реализира победното попадение, след като беше се появил на терена в 60-ата минута.

Бербатов взе участие в атаката за първия гол, след като в 9-ата минута стреля към вратата, стражът на домакините изби и Рууни реализира за 1:0 за Манчестър Юнайтед. В 27-ата минута португалецът Нани удвои аванса на островитяните. Звездите на Малайзия успяха да изравнят с две попадения на Амри в 45-ата и 54-ата минути, за да се стигне до гола на Оуен в 85-ата минута. Мачът беше изгледан от около 100 000 зрители.

Следващата контрола на тима на Алекс Фъргюсън в Азия е на 24 юли срещу  ФК Сеул. Два дни по-късно Юнайтед излиза срещу китайския Хангжоу Грийнтаун. Както е известно, отборът отмени четвъртата си проверка - срещу звездите на Индонезия, след като вчера бяха извършени няколко атентата в столицата