Манчестър Юнайтед показа отлична игра и нанесе първа загуба на Тотнъм, като го наказа с 3:1 като гост в двубой от 5-ия кръг на Премиършип. Димитър Бербатов започна като титуляр срещу бившия си клуб и беше сменен през второто полувреме по тактически причини заради изгонването на Пол Скоулс. Феновете на "Уайт Харт Лейн" демонстрираха омразата си към българския нападател, като не спряха да го освиркват. Те имаха повод да му се сърдят, защото точно Бербо беше фаулиран в 25-ата минута и от последвалия пряк-свободен удар Райън Гигс изравни за 1:1. Преди това "шпорите" бяха повели с 1:0 още в първата си атака в 1-ата минута чрез Джърмейн Дефоу.

Обратът в резултата стана факт четири минути преди почивката, когато изхвърленият веднъж от Юнайтед и после върнат Андерсон направи 2:1 за "червените дяволи". В 59-ата минута Скоулс остави Юнайтед с 10 души заради втори жълт картон и това накара мениджъра Алекс Фъргюсън да извади Бербатов и да вкара в игра халфа Майкъл Карик. В 78-ата минута Андерсон отново блесна с отличен пас към Уейн Рууни, който реши всичко с попадението си за 3:1.

С тази победа шампионите събраха 12 точки в актива си и излязоха на втора позиция в класирането. Лидер е Челси с 15 точки.

ТОТНЪМ - МАНЧЕСТЪР ЮН 1:3
1:0 Дефоу (1)
1:1 Гигс (25)
1:2 Андерсон (41)
1:3 Рууни (78)