Сиско подава ръка на малкия и среден бизнес в България, като предлага възможност за инвестиция в технологично оборудване при преференциални условия.
Финансовата програма на компанията включва лизинг и кредит с промоционална годишна лихва от 0% до 5 % в зависимост от срока на договора и стойността на закупуваното оборудване.

Финансовата програма е разработена специално за малкия и среден бизнес и предлага възможност за придобиване на мрежово и комуникационно оборудване на Сиско с минимален първоначален собствен капитал.
Партньори в нея са Cisco Capital - финансовото дружество на Сиско Системс, Райфайзенбанк България и Райфайзен Лизинг България.

Програмата предлага на фирмите, без да блокират оборотни средства, да придобият технологии, осигуряващи обединени комуникации, мобилност и сигурност.
Изплащането е разсрочено - на равни месечни вноски и при фиксирана годишна лихва. По този начин фирмата може да планира разходите си и да освободи финансов ресурс за други бизнес проекти.

Финансовата програма на Сиско стартира през май тази година и за кратък период повече от 50 български фирми заявиха желание да се възползват от преференциалните условия. А към момента на 30 от тях вече е отпуснато финансиране.