Porsche представи първия в света акумулатор с литиево-йонна технология. Той ще се предлага като допълнително оборудване за моделите GT3, GT3 RS и Boxter Spyder. Всички тези автомобили са с максимално намалено тегло, за което литиево-йонният акумулатор допринася. При същите характеристики той тежи 6 килограма, или с 10 кг по-малко от стандартен акумулатор 60 Ah.

При поръчка литиево-йонният акумулатор се доставя като отделен компонент заедно с автомобила, който е снабден с обикновен акумулатор. Причината е, че литиево-йонният модел не може да работи при температури под 0 градуса по Целзий. Затова автомобилите са снабдени със стандартен акумулатор, а при подходящи условия собствениците могат да си сменят батерията с литиево-йонната, за да намалят теглото на колата. Литиево-йонният акумулатор има същата основа и същите точки за монтаж като стандартния и смяната е изключително лесна.

Цената на литиево-йонния акумулатор е 1904 евро с ДДС, когато се поръча заедно с автомобила. Той може да се поръча и отделно от клиенти, които вече имат гореспоменатите автомобили, но тогава цената е 2499 евро с ДДС.