Черноморец-Поморие беше регистриран като нов клуб това лято и ще участва в първенството на Източна „Б” група с лиценза на „Нафтекс”. Съставът е сборна формация от бивши „шейхове”, от „Поморие” и дубльорите на „Черноморец-Бургас”. Всички футболисти са на възраст между 17 и 21 години, с изключение на капитана Малин Орачев /37 г./.

Черноморец-Поморие ще има за задача да захранва Черноморец-Бургас с качествени попълнения. Петър Хубчев е доволен, че възпитаниците му ще играят в „Б” група, където ще могат да израснат бързо като професионалисти. Старши треньорът е декларирал категорично пред футболистите, че ще иска от тях да играят за победа във всеки мач.
Тодор Хънков уточни, че бюджетът на клуба ще бъде между 2 и 2,5 млн. лв. Калоян Панайотов пък посочи, че 90  процента вече е сигурно, че тимът ще играе домакинствата си на стадиона в Поморие.

В състава на дебютанта в “Б” група “Черноморец-Поморие” засега влизат всички футболисти с действащи договори в “Нафтекс”. От третодивизионния “Поморие” в Бургас пристигнаха перспективните Георги Петков, Георги Калоянов, Светослав Козаров, Мирослав Желев, Иван Янчев и Яни Пехливанов.


Така вече и на практика обединението между “Нафтекс” и “Поморие” е факт, но на ниво човешки ресурси. Според съдебната регистрация, направена на 3 юли, обаче обединение на клубно ниво има между “Черноморец” и “Поморие”. Копродукцията на Митко Събев от следващия сезон ще играе в Източната “Б” група с лиценза на “Нафтекс”, който пък отива в Югоизточната “В” група, където ще се слее с новака “Атлетик” /Бургас/.

По материали от бургаските медии