Боби съсипа всичко, ЦСКА е в безпътица, Левски е в парализа

Посраните гащи на българския футбол лъснаха тези дни. "Б" група спука от бой "А" група в турнира за Купата на България. Изритаха ги от Европа. Навряха ги в миша дупка. Хвърлиха ги на кучетата. На парцали ги накъсаха.


Точно така - "Б" група преби "А" група. Вярно, Берое играе в "А", ама е новак. Идва от втора дивизия и бие наред - ЦСКА, Левски, Литекс, Локото... всички под ножа. Хайде, да речем, че Стара Загора е футболен град, имат кадърен треньор и смел отбор. Когато обаче Етрополе бие Славия, Каварна прави за смях Черно море, а Поморие стъпква петия в "А" група Миньор (Пк), няма начин да не се запитаме - какво, по дяволите, става във футбола ни?


Истината е, че футболът ни удари дъното. Или поне молим се това да е дъното, да няма по-надолу. Защото футболът ни се е опозорил и вмирисал от най-отгоре. От главата. От БФС и Боби Михайлов.
Точно така - оттам тръгва всичко. Защото, ако БФС си беше на мястото, нямаше да допусне футболът да се срине. От 2004 г. насам УЕФА дудне: оправете си стадионите, стегнете си финансовата дисциплина, натиснете клубовете, ето ви норми за лицензиране.


Тези от БФС си запушиха ушите. Въртяха си далаверите. Едни ги арестуваха, други ги съдиха. За рушвети. Пари да взимат могат, но да свършат работа - не. За стадионите нищо не направиха. Затова след две години няма да имаме един стадион за международни мачове. Мишел Платини хвърли една лопата пръст за базата на националния отбор, но то повече приличаше на последна шепа пръст върху гроба на покойник


Втора копка и до днес не е направена. Камък връз камък не е сложен.
За лицензирането - същото. Ако бяха хора на място, щяха да натиснат клубовете още като ги избраха за началници на футбола. А тези се хванаха за бутилката и полазиха под масата. Изгледаха сеира на ЦСКА при Томов, вместо да му стъпят на врата отрано. Изритаха червените, ама търпяха Митьо Селския. На него даваха лиценз. Накрая опозореният Ботев се сбогува с "А" група по средата на сезона.
Те, ако бяха нормални хора, нямаше да съсипят и националния отбор. От осем години не можем да бием никой силен съперник. Падаме от всички. Нормално - БФС си мисли, че с футболисти резерви и непрокопсали треньори може да имаме силен национален отбор.


Като ти е вмирисан футболният съюз, няма как "А" група да е силна. Вижте ги докъде се докараха. ЦСКА и Левски сега са най-слабите отбори в групата. Всеки си взима точки от тях. ЦСКА в безпътица, Левски - парализиран. В ЦСКА се дават някакви пари, сменят се треньори, вършат се глупости. Става нещо. В Левски нищо не става. Там си е катастрофа. Няма играчи, няма пари. На този отбор това му е таванът - да го бият. Трябват нови футболисти, тези не стават. А за нови няма пари. Ще си карат с тези, дето един гол не могат да вкарат. И не са само ЦСКА и Левски. Всички набедени лидери са една гаща плява. Другите поне са без претенции - играят, пък каквото стане. Напоследък взе да става, защото лидерите са слаби. Затова Мездра бие ЦСКА.


Тези вече никой не иска и да ги гледа. Какво да им гледаш? Куци и сакати футбол не играят. Вижте само какви отбори им се изредиха да ги бият в Европа - то не бяха трактористи, то не беше Жилина. Смях! Пуснаха ни в Лига Европа, станахме последни. Каква Европа, като те бият в Етрополе и Поморие?


Накрая стигнахме до това животът да им каже истината. "Б" група да пердаши "А" група. Толкоз.
Б.р. - Наздраве, Боби!Станил Йотов