Собственикът на Беласица Костадин Хаджииванов спира издръжката на футбола в Петрич заради сегашното общинско ръководство. Хаджииванов даде интервю за БТА, в което обясни мотивите за решението си.

- Г-н Хаджииванов, издържахте сам футбола в Петрич 12 години. Вярно ли е, че спирате кранчето от финансова гледна точка?
- Единственият град в България, в който общинското ръководство не направи нищо в областта на спорта и най-вече на футбола, е Петрич. Бяха дадени два обекта, от които всеки нормално развит човек може да прецени дали са достатъчни за издръжката на ДЮШ и представителния мъжки отбор, а в последното първенство - и дублиращия, в „А” група. За благодарност от страна на общинското ръководство се водят непрекъснато дела за връщане на ресторант „Яворите” и Общински пазар. Много отдавна внесох документи за ползване на три футболни терена в селата. Освен че никой не обърна внимание на моите документи и не се стигна по съответния ред разглеждането на молбата ми на сесия на ОБС, бяха организирани селските кметове да се възпротивят и в същия момент настаняваха шивашки фирми в сградите до стадионите. Питам аз има ли някой като мен в България сам да издържа клуб като Беласица? Готов съм да дам акциите и лиценза на общината или на група бизнесмени, но при следните условия: Отборът на Беласица да не стане за смях и да се влачи в дъното на таблицата на Западната „Б” група и да не се стигне до изпадане последователно до „А” окръжна група. Повтарям, ще дам безплатно акциите, но само при условие, че се запази авторитета, който градих в продължение на 12 години. Това ще бъде оформено документално и юридически, при условие, че не се изпълнят моите условия ще искам неустойка. В противен случай ще бъде безсмислено всичко. Реших, че трябва да спра издръжката на ПФК Беласица АД като цяло, защото виждам, че няма смисъл и си хвърлям парите на вятъра. Чувам от няколко места, че съм най-голямото зло за футбола в Петрич и то от хора от обкръжението на кмета. Искам да напомня на г-н Илиев как стана градоначалник първия път и как се отблагодари той на мен и на феновете на Беласица, които застанаха твърдо зад него по мои указания. За благодарност се води тотална война срещу мен и фирмите ми. Това е факт неоспорим и заради отношението на това общинско ръководство прецених да спра издръжката на футбола в Петрич. Три мандата вече г-н Кмета е на тази длъжност заради феновете, а аз съм най-големият глупак че издържам ПФК Беласица АД, което е най-голямата реклама в момента на Петрич. И за да не бъда голословен мога да кажа, че тази община се намира в пълна регресия-няма никакво развитие в нито една област, освен във футбола. На времето от Северна България хората, посещавайки нашия град се възхищаваха от неговото развитие, а сега тънем от всякъде. Няма никаква инфраструктура и имаме най-малко
инвестиции.

- Все пак какви са препоръките ви за излизане от тази ситуация?
- Час по-скоро, максимум до два-три дни, трябва да се плати таксата и някои други неща, за да се запази лиценза за участие на отбора на Беласица в Западната Б група. След това ще бъда фатално - няма да има футбол, но не по моя вина. Редно е това общинско ръководство освен с раздаване на обществени поръчки на свои хора да обърне внимание и на развитието на града и да се обърне с лице към спорта, включително и към футбола.

- Вярно ли е, че не желаете да се срещате с кмета на общината?
- До сега никой не ме е поканил на такава среща, но ако бъда поканен ще отида, въпреки че тези хора за пореден път споменавам не спират да водят дела срещу мен, но в името на футбола и най-вече заради феновете ще седна на една маса да преговарям с кмета на общината.

- Каква е последната Ви дума - ще издържате или не ПФК Беласица АД?
- Категорично заявявам, че спирам издръжката на футбола в Петрич. Ще се концентрирам върху развитието на други видове спорт, като за това е необходимо и подобряване на наличната материална база на НСБ Цар Самуил. Не може община като Струмяни да има сили да издържа ФК Малеш, като дори ръководството изрази желание и за закупуване на лиценза на Беласица за участие в Б група. Ето на този въпрос оставям петричани сами да си отговорят.