Административният директор Антон Илиев ще картотекира 20 футболисти в БФС за участие на Беласица в Западната Б група утре. Става дума за момчета, родени през 1991, 1992, 1993 и 1994 година. От всички тях Боби Гущеров и Николай Хаджиев-Бабата са набор 91, останалите 18 момчета са по-малки. Както е известно под ръководството на Иван Златински на терена на стадион Цар Самуил започнаха заниманията на юношеската група старша възраст.

След като стана ясно, че Костадин Хаджииванов е склонил да продължи да издържа отбора в Б група, различни футболисти преминали през школата на Беласица, сега играещи в други отбори в страната и чужбина, са проявили интерес към Беласица. Дали някой от тях ще облече отново фланелката на представителния петрички тим засега не е ясно.

Треньорът на 20-те юноши Иван Златински заяви, че е необходимо поне 20-тина дни за да може да се сглоби отбор за участие в Западната Б група.

При това положение СТК към БФС трябва да се произнесе за пропуснатия първи мач на Беласица от първия кръг. В Петрич трябваше да гостува Балкан, но от БФС казаха, че срещата няма да се състои. И само толкова. Без да упоменат дали трябва да бъде присъден служебен резултат 3-0 за Балкан, ако петричани все пак сглобят някакъв отбор и заиграят във втория ешелон.

Имаше вероятност за мястото на Беласица да бъде проведен бараж между Бдин Видин и Малеш Микрево, като този бараж можеше да в Ботевград тази неделя.