Литекс ще играе срещу кошмара на Левски от миналата година - БАТЕ Борисов в плейофите на турнира Лига Европа. В първия мач "оранжевите" гостуват в Беларус на 20 август, а реваншът е на 27 август в Ловеч. Воденият от Станимир Стоилов тим се размина с Актобе (Казахстан), ПАОК, Хартс и Сигма (Оломоуц). В тима на БАТЕ Борисов вече го няма българинът Владо Мирчев. Той напусна беларуския отбор и премина като свободен агент във втородивизионния италиански Анкона.

ЦСКА ще се изправи срещу руския гранд Динамо (Москва), в който играе българинът Цветан Генков. В първия мач на 20 август "червените" гостуват, а реваншът е в София. "Армейците" се разминаха с Металург (Донецк), Генк, Кошице (Словакия) и Карабах (Азербайджан).

Само преди няколко дни Динамо (Москва) бе на прага да отстрани Селтик. В първи мач от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига руснаците победиха "детелините" насред Глазгоу с 1:0, но на реванша в Москва паднаха с 0:2 с гол в продължението на двубоя.

В момента Динамо е на четвъртото място във временното класиране на руската Висша лига със 27 точки. От 16 мача има 8 победи, 3 равенства и 5 загуби. В следващия кръг играе с Терек (Грозни), където са Валентин Илиев и Благой Георгиев.