Съюзът на пивоварите предизвиква бироманите с нова онлайн игра FaceBeer. В състезанието могат да участват всички членове на Българското бирено общество във Facebook.

Играта започва в понеделник и ще продължи до края на август. Всеки ден, от понеделник до сряда, на стената на Българското бирено общество във Facebook, както и на фенската страница на групата ще бъде задаван въпрос, свързан с различни аспекти от света на бирата.

В рамките на деня членовете на бирената общност ще могат да дадат своя отговор, а в четвъртък ще бъдат изтеглени трима от отговорилите правилно на всички въпроси. Късметлиите ще спечелят по един стек българска бира.

Регламентът на играта не допуска участници под 18-години.

От Съюза на пивоварите напомнят, че дори и в разгара на лятото, консумацията на кехлибарената напитка винаги е с удоволствие и мярка.

Новата онлайн игра FaceBeer е част от информационната кампания за Българската бира, която Съюзът на пивоварите стартира през месец април тази година.

Кампанията има за цел да информира потребителя, че когато се консумира разумно, бирата е част от здравословния начин на живот, както и да го образова по отношение на богатата и многовековна история на тази напитка.