Колко пъти сте го преживявали? А знаете ли, че този проблем може да се облекчи или напълно реши с 1-2 процедури с радиочестотна термотерапия?
Как да се наспя при това хъркане?!?Една от най-честите причини за хъркането е пониженият тонус на меките повърхности на небцето, които вибрират от въздуха при всяко вдишване, тяхното триене създава звуков ефект, наречен „хъркане”.  

Най-честите виновници за хъркането са:

    * пониженият тонус на мускулите и тъканите на гърлото вследствие на преумора, консумация на алкохол, тютюнопушене, простуда, прием на медикаменти или просто от възраст;

    * полипи в носа, хронична хрема;

    * увеличени сливици;

    * удължена юздичка.


Освен явният дискомфорт за околните и създаване на комплекси у хъркащия, хъркането е признак и за по-сериозно заболяване – краткосрочно преустановяване на дишането по време на сън. В този момент меките тъкани на глътката не просто вибрират, а прилепват помежду си като предотвратяват достъпа на въздух.

В най-сложните ситуации за една нощ може да се случат няколкостотин краткотрайни затруднения на дишането, а общата им продължителност може да достигне до няколко часа. По този начин, причините, предизвикващи хъркането са едновременно и виновници за хронична кислородна недостатъчност.

Пациентът забелязва, че не се наспива нощно време, усеща отпадналост и умора, понижено внимание, сънят му е нестабилен и тревожен. За да се излекува хъркането, е необходимо да се отстрани причината – прекалена мекота на тъканите.

Хил клиник разполага с модерно УНГ отделение, специализирано в лечение на хъркане и затруднено носно дишане с радиочестотна термотерапия – иновативна технология с изключителна ефективност.

Радиочестотната термотерапия е метод, доказал своята ефективност и надеждност на резултата – след приключване на курс лечение пациентът се наслаждава на дълбок и освежаващ сън и задълго забравя за това какво е хъркане. Това е най-малко инвазивната методика, използвана в практиката, позволяваща лечение на редица заболявания в оториноларингологията в амбулаторни условия и без какъвто и да е риск за пациента.

Курсът на лечение на хъркане включва 1-2 процедури, разделени от няколко седмици. Радиочестотната термотерапия се провежда под местна упойка. Всяка процедура трае ок. 10 мин., а по време на лечението пациентът не нарушава обичайния си начин на живот.

Прилаганата методика има успех в над 80% от случаите. В останалите се налага повторно третиране след интервал от 3-4 седмици, за да се постигне оптимален резултат.

Ако сте установили, че вие или ваши близки имате проблем с хъркането, примете го като сигнал за сериозно нарушение, което ще остане в миналото само след няколко кратки манипулации.

Има ли нещо по-приятно от усещането за свежест сутрин след спокоен сън?