Първенецът на България Левски днес ще изиграе първия мач от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Съперник на "сините" е унгарският Дебрецен, а срещата започва в 21:45 на стадион "Георги Аспарухов". Тимът на Ратко Досатнич има уникален шанс за втори път в историята си да влезе в най-престижния европейски клубен турнир и днес трябва да направи първата крачка. Отборът ще бъде подкрепян от пълен стадион и има всички предпоставки да постигне добър турнирен резултат.

Очаква се "сините" да разчитат на състава, който победи Миньор в събота, с изключение на Живко Миланов, който получи контузия в същата среща и няма да може да играе срещу унгарците. На негово място по десния бек на отбраната ще застане Шакиб Бензукан. Треньорът на Левски Ратко Достанич няма да може да използва още скандалния Юсуф Рабех, който е наказан, както и трайно контузените Владимир Гаджев и резервния вратар Божидар Митрев. В последния момент в групата пък попаднаха бразилецът Жоазиньо и завърналият се Саша Симонович и не са в оптимална кондиция.   

Гостите ще разчитат на добър резултат най-вече със солидна защита водена от опитните Ласло Боднар и Адам Комлоши. Първият се завръща в тима след дълга международна кариера минала през Динамо (Киев), Рода и Ред Бул (Залцбург). На вратата пък е черногорският национал Вукашин Полексич. В нападение главоболия на Гошо Петков ще трябва да създават Рудолф Гергели и французинът Адамо Кулибали.

Вероятни състави:
ЛЕВСКИ: Петков, Минев, Топузаков, Генев, Бензукан, Сърмов, Бардон, Тасевски, Зе Соареш, Йовов, Христов

ДЕБРЕЦЕН: Полексич, Леандро, Месарош, Комлоши, Боднар, Швиткович, Варга, Шакали, Домби, Рудолф, Кулибали

СЪДИЯ:
Лоран Дюамел (Франция)
СТАДИОН: "Георги Аспарухов"

Пътят на Левски:

I предварителен кръг

ЛЕВСКИ - Сант Жуля (Андора) 4:0 (5:0) - 9:0

II предварителен кръг

ФК Баку (Азербайджан) - ЛЕВСКИ 0:0 (0:2) - 0:2

Пътят на Дебрецен:

I предварителен кръг

ДЕБРЕЦЕН - Калмар (Швеция) 2:0 (1:3) - 3:3

II предварителен кръг

Левадия (Естония) - ДЕБРЕЦЕН 0:1 (0:1) - 0:2