"Не можем да направим два поредни слаби мача", обяви старши треньорът на Левски Ратко Достанич преди реванша срещу Дебрецен от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига и обеща на феновете да видят истинското лице на тима тази вечер в Будапеща. "Сините" отстъпиха в първия двубой с 1:2, а хаотичната им игра не дава много поводи за оптимизъм. Традицията също не е на тяхна страна - Левски никога не е отстранявал унгарски отбор в евротурнирите и не е продължавал напред след домакинска загуба в първата среща. На снощната пресконференция Достанич заяви още, че футболистите му ще атакуват от самото начало и се надява този път да са по-концентрирани пред гола.

Най-голямата дилема пред сръбския специалист е на кой да заложи като централен нападател. Опциите са Георги Христов и Дениран Ортега. В София титуляр бе Христов, който се представи слабо и при смяната си бе освиркан от публиката. Сега с по-големи шансове да започне мача е Ортега. Нигериецът наниза три гола в първите два мач от първенството, а бързината му може да се окаже сериозен коз срещу бранителите на Дебрецен.

Другите промени в състава са свързани с включването на мароканците Юсеф Рабех и Шакиб Бензукан за сметка на Лусио Вагнер и Виктор Генев. Въпреки че се забърка в пореден пиянски скандал, Рабех е незаменим в сърцето на отбраната и това ясно си пролича в първия мач, когато младият Генев допусна доста грешки. Контузията на Живко Миланов пък отваря място по десния фланг за Бензукан. Преди седмица в тази зона игра Веско Минев, но експериментът се оказа пълен провал и сега Достанич ще върне левия бек на любимата му позиция.

Останалите титуляри на Левски са ясни. На вратата ще е Георги Петков, а в средата на терена ще действат Георги Сърмов, Дарко Тасевски и Седрик Бардон. Христо Йовов и Зе Соареш ще нападат по крилата, като именно на тях двамата се разчита да внесат необходимата острота в акциите на "сините". През второто полувреме със сигурност ще се появи Жоазиньо. Той още не е в оптимална форма, но може да помогне с характерните си пробиви и центрирания отляво.

Наставникът на унгарците Андраш Херцег също има някои кадрови проблеми. Наказаен е капитанът Золтан Киш, като мястото му в халфовата линия ще заеме Катола. Очаква се Дебрецен да играе предпазливо предвид изгодния резултат от мача в София. Домакините не се притесняват да бъдат атакувани и ще използват всяка възможност за контри чрез бързите Кулибали и Рудолф.

Мачът на стадион "Ференц Пушкаш" в унгарската столица е от 21,45 часа, а крайният победител ще се класира за групите на Шампионската лига. "Сините" вече са стигали до тази фаза на турнира преди 3 години, когато елиминираха италианския Киево след 2:0 в София и 2:2 като гост.

Вероятни състави:

ДЕБРЕЦЕН (4-4-2): Полексич, Боднар, Месарош, Комлоши, Леандро; Цвиткович, Варга, Катола, Рамос; Кулибали, Рудолф
Старши треньор: А. Херцег
ЛЕВСКИ (4-3-3): Петков; Бензукан, Топузаков, Рабех, Минев; Сърмов, Тасевски, Бардон; Зе Соареш, Ортега, Йовов
Старши треньор: Р. Достанич

СЪДИЯ: Клаус Бо Ларсен (Дания)
СТАДИОН: Ференц Пушкаш", Будапеща
НАЧАЛО: 21:45 часа, пряко по Pro BG