Група от 14 души ще заведе националният селекционер Пини Гершон за силния международен турнир в Марибор, Словения. В бившата югославска република националите ще изиграят два мача - срещу домакините от 19:00 часа на 28 август, и срещу Гърция на 29 август от същия час.

Турнирът ще бъде предаван пряко по Евроспорт 2. В Словения Гершон ще разчита на: Асен Великов, Божидар Аврамов, Ърл Роуланд, Тодор Стойков, Филип Виденов, Калоян Иванов, Деян Иванов, Чавдар Костов, Тенчо Банев, Димитър Ангелов, Стефан Георгиев, Бойко Младенов, Васил Евтимов и Станислав Славейков. Отборът заминава за Братислава на 27 август в 11:30, от където с автобус ще бъде превозен до Марибор. Националите се връщат на 30 август в София, а на 3 септември ще изиграе последния си мач от подготовката за европейското първенство срещу тима на Рилски спортист.

"Гледах няколко пъти Гърция. В Словения ще срещнем отбори от топ ниво в Европа, и това е добре за нас, за да видим докъде сме стигнали в подготовката", коментира преди заминаването Гершон.