Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап е твърдо решен да привлече българския национал Мартин Петров и сделката ще стане факт в последните часове преди затварянето на трансферния прозорец, твърди пресата на Острова. Наставникът на "шпорите" от доста време не крие интереса си към крилото на Манчестър Сити, а тежката контузия на Лука Модрич окончателно го е накарала да предприеме офанзива за закупуването на Петров.

Както е известно, Модрич счупи крак в двубоя срещу Бирмингам през уикенда и ще бъде извън терените няколко месеца. Хърватинът се подвизава предимно в лявата част на полузащитата и продължителното му отсъствие може да спре иначе великолепния старт на Тотнъм през сезона. Лондончани имат пълен актив от 12 точки и оглавяват класирането, заедно с Челси.

Вчера Марто за пореден път остана на резервната скамейка и не се появи в игра при победата на Ман Сити над Портсмут. Родният национал неведнъж даде да се разбере, че не е доволен от статута си при "гражданите" и е склонен да напусне.

Според "The Тimes" причината от Тотнъм все още да не са подписали с Марто е фактът, че той е на 30 години и доскоро лекуваше травма. Създалата се ситуация след контузията на Модрич обаче принуждава Реднап да действа бързо и той е готов да вземе в състава си българския национал.