Трансферът на българския национал Мартин Петров от Манчестър Сити в Тотнъм няма да се осъществи. Причината е, че може би Дейвид Бентли, който трябваше да смени клубната си принадлежност с Петров, няма да ходи при "гражданите".

Според "Скай Спортс" трансферът на Бентли е пропаднал, въпреки че вчера се твърдеше, че 25-годишният играч ще премине на "Сити ъв Мaнчестър", а в замяна "шпорите" ще получат Мартин Петров.

Преди минути Дарик радио съобщи, че мениджърът на Сити Марк Хюз е стопирал трансфера на Марто, позовавайки се на личният мениджър на българина - Лъчезар Танев.  Самият Танев бе категоричен: "Марк Хюз стопира преговорите и не пуска Мартин в Тотнъм".

Агентът на Петров призна, че клиентът му е искал да смени отбора си. "Марк Хюз казва, че ще разчита на него, но от началото на сезона не съм видял потвърждение на думите му. Хари Реднап пък го искаше на 100 процента в състава си и на "Уайт Харт Лейн" Марто можеше да играе доста по-често. Затова и Петров много искаше трансферът да се осъществи".

"Сега Мартин Петров ще изпълни договора си с манчестър Сити, а след това никой не знае какво ще се случи. Със сигурност обаче за момента той остава при "гражданите" независимо, че до края на трансферния прозорец в англия остава още окол;о час и половина", категоричен бе Танев.

Летният трансферен прозорец бе удължен на Острова, тъй като вчера в Англия е било национален празник Така на клубовете им бе дадено време до днес в 17:00 английско време да направят последни промени в съставите си.