По повод днешния голям православен празник Въведение Богородично, който се отбелязва и като Ден на християнското семейство и християнската младеж, учителите и техните възпитаници от ЦДГ Слънце” организират базар на детски дрехи. Целта на проявата е да бъдат подпомогнати деца от социално слаби семейства – обясни пред наш репортер директорката на детското заведение Сашка Дикова.

В навечерието на празника четвърта подготвителна група от ЦДГ “Слънце” представи специална програма в малкия салон на читалище “Христо Ботев”, посветена на християнското семейство. Сред публиката бяха кметът на общината Георги Георгиев и други представители на общинското ръководство, стопанинът на манастира в Зелин отец Борис, учители от детските градини в общината, родители и др.

Слово произнесе отец Борис.  Той поздрави децата и всички присъстващи в залата. Отец Борис  каза, че семейството е малка домашна църква, в която трябва да се поддържа огънят на християнските добродетели. Духовникът призова родителите да водят по-често децата си на църква.