Финландия в първата си среща от група "F" на Европейското първенство в Турция. Така, след като излязоха сухи от финландската сауна, на нашите им трябва утре да си наберат и три лалета срещу Холандия, за да се класират на полуфинал.
Над всички в двубоя с Финландия бе Владо Николов. Негласният асистент на гения Силвано Пранди занитваше съперниците си откъдето поискаше и завърши срещата с 18 точки. Само за справка - във втория гейм целият

 тим на Финландия отбеляза по-малко от капитанът на България.
Знаменит мач направи и разпределителят Андрей Жеков. Хуленият от мнозина плеймейкър направи така, че за цял мач Казийски, Николов и компания не повече от пет пъти се изправиха срещу тройна блокада. В същото време това, за което Силвано Пранди работи откакто е в България проработи - съперниците ни почти през цялото време трябваше да решават сложни ребуси, изправени пред трима българи на мрежата. Там вездесъщ бе и центърът Христо Цветанов, завършил с 5 блока и още 6 скоростни отигравания за точки.


Блестящ пореден мач записа и другият ни център - Виктор Йосифов. Младокът игра без никакво протиснение и продължи възходящото си представяне на шампионата в Турция. Фенемонално включване във втори пореден двубоя на шампионата пък регистрира Вальо Братоев. Юношата на Левски-Сиконко уби съперниците със сервиз и имаше щастието да завърши един велик мач на България с разтърсващ ас.
Така България записа четвърта победа от четири мача на европейското в Турция и вече никой не се смее на заканата на Силвано Пранди, че ще гоним първото място.