Националният отбор на България - мъже до 20 години, спечели и втората си среща в предвдарителната група Б на европейския шампионат - дивизия Б, който се провежда в Австрия. Избраниците на Георги Младенов се наложиха над Финландия с 63-49 в мач, игран в град Гюсинг.

Българите имаха затрднения в края на втората и началото на третата четвъртина, когато позволиха на своите съперници да се доближат опасно в резултата, скъсявайки разликата до 2 точки. Нашите млади национали показаха добър процент в стрелбата за 2 точки - 63 процента. Тази за 3 точки обаче бе отчайваща - само 1 успешен от общо 17 опита, или 5.8 процента - Аврамов 4-0, Янев 5-1, Желев 3-0. България обаче доминираше под коша, овладявайки 42 борби срещу 27 на съперника.

Александър Янев отново завърши с дабъл-дабъл, като вкара 23 точки и сграбчи 10 борби. С 12 точки е Христо Захариев, с по 8 са Божидар Аврамов и Тихомир Желев.

В неделя на нашите национали предстои последният мач от предварителната група с тима на Швейцария, който в сряда загуби от Финландия с близо 30 точки разлика.