Традицията продължава. Локо (София) тресна отново Левски и отново на „Герена” – 2:1. Златински изведе гостите напред, а Йовов изравни. Само две минути след това Камбуров вкара дузпа, с която „железничарите” спечелиха.

Това бе четвъртта поредна победа за Локомотив над Левски и трета на "Герена", с което се успокоиха проблемите в тима и въпросите около уволнението на Драгомир Окука.

Феновете на Левски пък за пореден път демонстрираха лошото си поведение. Те се сбиха на два пъти в сектор „А”, а президентът Тодор Батков отнесе куп псувни в края на мача.

Двубоят започна равностойно. Левски обаче пръв създаде сериозно голово положение. В 11-ата минута Йовов центрира опасно от фаул, а Дениран леко отклони топката с глава. Вратарят Галев успя с върха на пръстите си да пипне кълбото, което се удари в лявата греда и излезе в корнер.

До края на полувремето Левски имаше лек териториален превес, но трябваше да благодари, че не получи гол. В 33-ата минута Камбуров получи топката отдясно и върна към границата на полето, където бе Христо Златински. Халфът стреля много силно, но топката срещна напречната греда.

Секунди преди края на първото полуврем, Дерек Асамоа овладя топката на границата на полето, залъга двама бранители и стреля много опасно, но със сетни усилия Петков успя да избие в корнер.

Втората част започна с ранен гол и той бе за гостите. Калоян Караджинов тръгна от центъра, сякаш през шпалир, преодоля Елин Топузаков и след това навлезе в наказателното поле, където с премерен удар в горния ляв ъгъл не остави пансове на Петков.

Осем минути по-късно публиката на „Герена” се радваше. Христо Йовов с хубав удар от дъгата изравни след подаване на влезлия през втората част Дарко Тасевси.

Равенството обаче бе много кратко. Докато всички пееха, Асамоа навлезе в наказателното поле и бе фаулиран от Рабех, който получи жълт картон от перфектно свирилия рефер Николай Йорданов.

Камбуров застана зад точката на дузпата и вкара втория гол за своя отбор. Попадението обаче бе отменено заради играч на Локо в наказателното поле на Левски и трябваше да бъде повторено. И при втория опит обаче Камбуров бе точен.

Този гол покоси Левски и играчите на Достанич не създадоха нищо опасно до края на мача, освен няколко анемични центрирания и удари.

Така Локо (София) излезе на трета позиция в шампионата с една точка по-малко от лидерите Черноморец и ЦСКА.