Съвсем в реда на нещата Левски загуби на собствен терен от поредния евроанонимник, този път в лицето на скромния унгарски Дебрецен, при опит да влезе в групите на Шампионската лига. "Сините" несретници възродиха спомена за Тампере и БАТЕ, като отстъпиха на "Георги Аспарухов" с 1:2.

Целият двубой премина под диктовката на грамотния отбор на гостите, въпреки привидния стихиен натиск на Левски. Дебрецен по-рядко навлизаше в половината на съперника, но почти всеки набег към вратата на Петков вещаеше опасност.

Още в 12-тата минута Ласло Боднар с феноменален шут от над 35 метра препарира вратаря на "сините" и откри резултата. До края на срещата гостите продължиха да опитват обстрел от всяка възможна позиция, но далеч не толкова успешно. В 29-тата минута пък гредата беше най-верният помощник на Левски след удар с глава.

Последваха още два удара към Петков, които той успя да избие, а българският шампион потърси развитие чрез Бардон и Зе Соарес, но нямаше късмет. За сетен път Христо Йовов подведе отбора и привържениците му с редица неточни отигравания, апотеоз на които беше запазената му марка - пропуск от 2-3 метра пред голлинията.

Второто полувреме започна с натиск на Левски, който бързо се увенча с успех в 51-та минута, когато Тасевски изведе Зе Соарес отдясно, а бразилецът върна към Бардон, който със силен и премерен изстрел под гредата изравни.

За съжаление на 20-тината хиляди по трибуните силните минути за домакините донесоха само още няколко разбърквания и ужасяващо отиграване на Ортега с глава.

Гостите пък търпеливо изчакаха своя миг и постепенно пренесоха действията пред Петков, като след няколко мелета и удара успяха за втори път да намерят път към мрежата. В 77-та минута Цвиткович беше оставен непокрит на метри пред вратата и за разлика от Йовов засече в мрежата остро центриране отдясно и донесе успеха на своите.