Новата учебна година в ОУ “Васил Левски” – Ботевград бе открита в присъствието на много гости. Сред тях бяха Красимир Живков – областен управител на Софийска област, Георги Георгиев – кмет на Ботевград, бивши учители и директори на учебното заведение, родители.

“За мен е изключително удоволствие от името на Областната администрация на Софийска област да ви поздравя с откриването на новата учебна година. Пожелавам на учителите професионално вдъхновение, сили и вяра. На учениците – да овладяват знанията, които им преподават в училище, да спортуват, да бъдат здрави” – каза в част от словото си областният управител. Красимир Живков прикани присъстващите да аплодират първокласниците.

Поздравление към учителите и учениците поднесе кметът на общината. “Общинското ръководство обеща, че на 15-ти септември учениците от ОУ “Васил Левски” ще учат в обновено училище. Обещанието е изпълнено. За кратко време бе извършен ремонт на учебното заведение, за да може днес неговите ученици да се чувстват добре и уверени в себе си” – каза Георги Георгиев. Той обеща, че общинското ръководство няма да позволи финансовата криза да влезе в училищата. “Ще осигуряваме всичко необходимо за качественото провеждане на учебния процес в нашите училища”, допълни градоначалникът. Той пожела много шестици на учениците.

Директорът на ОУ “Васил Левски” Петко Маринов също приветства учениците с откриването на новата учебна година. Той отправи призив към тях: “Ценете обновената красива база на училището, защото тя плод на много труд и предпоставка за качествено обучение!".

От името на училищно настоятелство “Бъдеще” при ОУ “Васил Левски” поздравително слово произнесе Йорданка Маринова.