Традиционната седмица на пожарната безопасност (14- 18 септември) тази година ще стартира с честване на професионалния празник на българските пожарникари
За пореден път след 1994 г. в страната чрез Седмицата на пожарната безопасност общественото внимание ще бъде привлечено към въпросите на пожарната безопасност. По традиция тя съвпада с професионалния празник на българските пожарникари.
Датата 14 септември се чества като Професионален празник на служителите от органите за пожарна безопасност и спасяване при МВР по Решение № 385/13.09.1995 г. на Министерския съвет. По този начин се отдава дължимото на едно от най-значимите събития с програмно значение в историята на пожарното дело - Първия пожарникарски събор, открит на 14 септември 1905 г. в София.
И през тази година акцентът на Седмицата на пожарната безопасност ще е преди всичко върху обществения характер на въпросите на пожарната безопасност, като с мероприятия от различен характер се търси активното отношение на гражданите към мерките за пожарна безопасност. Активен партньор на структурите “Пожарна безопасност и спасяване” при МВР при реализирането на проявите са органите на местната изпълнителна власт, структури на гражданското общество и средствата за масово осведомяване.
Електронен сайт botevgrad.com честити празника на нашите огнеборци, като им пожелава най-вече здраве, професионални успехи и по-малко пожари в обсега на тяхната територия. А ние, както и до сега ще продължим да отразяваме тяхната работата „в движение”.
В рамките на Седмицата на пожарна безопасност местната противопожарна служба в Етрополе ще отвори врати за посещения на гражданите от града и общината.