Макар и в контрола, Балкан неочаквано лесно победи с 18 точки разлика - 81-63, като в третата и четвъртата част разликата на няколко пъти достигна до 24 точки. Просто личи, че тимът от Плевен все още е в начална фаза на своята подготовка. Повече от сигурно е, обаче, че  Спартак ще изглежда по съвсем друг начин в мачовете от Националната баскетболна лига, още повече че ще се пусне и в тези за Балканската лига.

Любопитното в този мач бе, че с екипа на родняи си клуб около двайсет минути изигра Иван Лилов, който все още не е решил къде ще играе и тренира с Балкан. Петима от нашите завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатен бе Илко Нанев, на когото само преди 6 дни му се роди дъщеричка. Той има 16 точки. С 14 е Данчо Бозов, с 13 е Иван Лилов, с 12 - брат му Любо, с 10 е Атанас Радев, а с по 7 са Бойко Миленков и Мартин Маринов. Не игра единствено Марко Янюшевич, който е в родината си Сърбия в очакване да му бъде издадена работна виза.

За Спартак най-много точки отбеляза човекът от школата на Балкан - Илия Станков - 16, от които 15 през първото полувреме. Другият с двуцифрен актив е капитанът Хриси Димитров, който има 11. Новото попълнение Джо Кенърли има 4