Баскетболистите на Балкан постигнаха успех в последната си предсезонна контрола. Днес те надиграха домакините от Спартак и спечелиха с 92-73. За Балкан не взе участие Данчо Бозов, на когото е дадена почивка заради контузията, която получи в контролата с Левски във вторник. Той пострада след много грубо действие на Станислав Славейков и все още е със силни болки в кръста. Не бе сред своите съотборници и Ивайло Вучков, който все още лекува изкълчения си глезен.

Мачът се игра без пуснато табло и без да се води статистика и това е прличината да ви предложим информация, съдържаща само крайния резултат. Въпреки студа в плевенската зала Балканстрой имаше немалко местни фенове. За родния си клуб взе участие Хрисимир Димитров, за когото обаче все още не се знае дали ще остане в състава за новия сезон.

"Общо взето съм доволен от представянето на отбора - каза след мача старши треньорът Петър Клечков. - Все още има над какво да работим, особено в защита. Допускахме от време на време и наивни грешки. Според мен те се дължат на недостатъчната концентрация, дано наистина това да е причината за тях."

От отбора на домакините на ниво се представи възпитаникът на школата на Балкан Илия Станков, който продължава с лекота да бележи тройки дори и при новите очертания.

Снимка: botevgrad.com