Днес баскетболистите на Балкан направиха последната си проверка преди началото на предстоящите официални мачове. Те победиха като гости Спартак Плевен с 96-75 /19-14, 21-25, 36-15, 20-21/.


Двубоят в Плевен започна с 12 минути закъснение заради технически проблеми в залата, съобщава bball.bg. След отстраняването им Балкан се ориентира по-бързо в началото и направи серия от 8-0, дело на Михайло Секулович и Крис Минков, за да излезе напред с 19-14 в края на първата част. През втория период воден от дуото Николай Маринов и Мартин Маринов, Спартак се вдигна на щурм и намали до 39-40.


След паузата Джордан Калахан напомни за присъствието си на паркета, а Балкан отново си върна двуцифрената преднина за 76-54. Силно от пейката за домакините пък се включи Николай Титков, който бе точен в 5 от 8-те си опита от далечно разстояние.


Именно възпитаникът на школата на Дунав Николай Титков поведе колоната на реализаторите за Спартак с 19 точки и 5 асистенции. Герасим Николов го последва с 16, но той не довърши срещата, напускайки през последната четвърт заради травма. Николай Маринов също намери място сред най-добрите за тима си с 14 точки.


В понеделник Балкан заминава за Швеция, където във вторник, 17 септември ще изиграе първия мач със Сьодертале от първия квалификационен кръг на баскетболната Шампионска лига.