Средностатистическата жена не може да пази тайна повече от 47 часа, показва ново проучване. Обикновено дамите издавали тайната поне на един човек средно след 47 часа и 15 минути.

Изследването, осъществено сред 3000 жени на възраст между 18 и 65 г., показва също, че четири на всеки десет дами признала, че не може да пази тайна независимо колко лична или конфиденциална е информацията. Повече от половината казали, че алкохолът може да ги накара да си развържат езика, допълва БГНЕС.

Най-често тайната се съобщава най-напред на гаджета, съпрузи, най-добри приятели и на майките. "Вече се знае официално - жените не могат да пазят тайна. Чрез това изследване искахме да установим колко тайни издават хората. Това което не знаехме, е колко бързо те са издавани от хората, на които се доверяваме", заяви Майкъл Кокс, директор на британския клон на Wines of Chile, който поръчал проучването.

Две трети от анкетираните заявяват, че се чувстват виновни за издаването на тайната. Три четвърти твърдят, че могат да пазят тайна, а 83% се смятат за хора, на които може да се има 100% доверие. Повече от четири на всеки десет жени заявяват, че е приемливо да се споделя тайна на приятел с някой, който не го познава. 27% твърдят, че още на следващия ден са забравили какво са им казали.