Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков заяви, че сините са предвидили 9 000 билети за символичния гост ЦСКА във вечното дерби. "Феновете на ЦСКА ще са 9 000, разбира се, ако си продадат билетите. Имаме готовност да отпечатаме още, но едва ли ще има повече от 20 000 на стадиона", коментира финансистът в актуално студио "Дерби".

Той допълни, че от новата програма за мачовете губят отборите с осветление. "Ние, ЦСКА, Литекс и Черноморец сме ощетени, защото всички негативи от късното провеждане на двубоите са за сметка на клубовете с осветление. "Заради късните начални часове, губим публика. При всички случаи четирите отбора с осветление са губещи", призна Баждеков.

Той сподели, че мачовете между Левски и ЦСКА отдавна не носят никакви печалби на домакина. "Левски е на абсолютна загуба от мач с ЦСКА. Разходите са ни като за двубой от средно ниво в Европа - около 20-30 хиляди лева. Отделно и наемът на стадион "Васил Левски" е доста висок. Плащаме и сериозни пари за охрана на полицията. Ние имахме желание срещата да се охранява от стюарди, но по закон е забранено. Полицаите ни казват една цена и тя е окончателна. Приходите пък от подобно дерби са нищожни", не спря да се оплаква Баждеков.