Най-младият общински съветник в Ботевград Иван Гавалюгов днес навършва 32 години. Той е в местния парламент от листата на РЗС. От няколко години успешно ръководи фирмата интернет-доставчик в региона Атланис Нет. Председател на баскетболния клуб „Балкан”

Той бе любезен да даде блиц интервю за сайта botevgrad.com
Как се чувствате като най-младият общински съветник в Ботевград?
Работата в общинския съвет не зависи от това кой на колко години е.  Най-ценен в нашата работа е какъв опит имаш в дадена област и каква позиция  с какви аргументи  отстояваш. Разбира се, аз като най-млад в общинския съвет имам много какво да уча и затова бих казал, че всеки ден работа в комисия или на сесия за мен е трупане на ценен опит.  Убедих се, че много често нещата изглеждат по един начин отвън, но като се сблъскаш с даден проблем откриваш и други акспекти. Най-често това е свързано с тромавата бюрокрация в различни институции.

За какво не ви стига времето на 32 години?
Времето ми стига да свърша много неща, но не винаги по начина, по който бих искал. Всичко е въпрос на организация.
Но най-голям длъжник в това отношение съм на семейството си.
Стремежът ми обаче е да ставам още по-добре организиран, така че да върша нещата по най-добър начен.

Проектите, по които сега работите?
Естеството на нашия бизнес е такова, че непрекъснато трябва да сме в час с новите технологии. А при интернет технологиите  динамиката на развитие е  много голяма. Така че новите проекти, по които работим, са почти ежедевие, защото стремежът ни е на нашите клиенти да предлагаме най-новите и най-качествени услуги.

Голяма част от времето си отделям на баскетбола. И в тази област имам много нови проекти, които съм убеден, че ще бъдат реализирани като виждам подкрепата, която оказват много любители на баскетбола в града.

Тази седмица започна тазгодишното издание на детският турнир за баскетбол.  Миналата година имаше голям успех и той ще стане традиция и винаги може да разчита на моята подкрепа – организационна и финансова.Точно развитието на детския спорт е един от приоритетите в моята дейност. Защото смятам, че възпитанието и обучението на децата трябва да бъде приоритет номер едно за хората от средната възраст, в която и аз вече влизам.